vineri, 1 mai 2009

Berde

"Berde" ar cam vrea sa insemne verde de Belgia (inventie proprie). De cand a venit primavara Belgia a inverzit in mod evident. Este extraordinar sa vezi cum te inconjoara verdele la fiecare pas si cata energie iti da acest lucru.
Pentru a va explica de ce este totul verde va voi explica mai intai de ce este totul atat de curat.
Raspunsul este destul de simplu: reciclarea sau mai bine spus sistemul de reciclare a gunoiului. Gunoierii nu ridica gunoiul decat daca este ambalat in sacii "oficiali". Cei albastrii (in imagine) sunt pentru gunoi reciclabil si costa 2,5 euro 15 bucati, iar cei rosii, pentru gunoi menajer costa 15 euro 10 bucati si se cumpara de la primarie. In aceste conditii va dati seama ca iti convine sa reciclezi la maxim gunoiul datorita costurilor scazute. Acum ganditi-va la 10 motive pentru care metoda nu este aplicabila la noi.
Dar iata ce am mai vazut prin minunata Belgie:
Vietatile de apa netulburate de nimeni ...


Berde pretutindeni

Parcurile inverzite...

In fata bisericii plin de flori...unele venite cu autocarul vorbeau engleza :)

Natura te respecta si iti da un suflu proaspat si chiar un plus de moral in conditiile in care o respecti si tu pe ea...

2 comentarii:

Alecs spunea...

Da,daca respecti natura,te va respecta si ea.Bag de seama ca iubesti Belgia,o respecti si o apreciezi (ai si de ce).Ce se petrece la tine in tara (Belgia),se regaseste in toata Europa civilizata.Noi,suntem cu 100-200 de ani mai inapoiati,mai porci.Sper ca stra-stranepotul meu sa nu mai stie cum arata o groapa in asfalt,un PET aruncat aiurea...sper ca va mai gasi ceva verde si va sti sa-l respecte.Daca respectam mediul inconjurator,ne respectam pe noi.

Cristi spunea...

Belgia este minunata prin suflul pe care ti-l da in fiecare zi, asta daca stii sa recunosti lucrurile frumoase de langa tine. Nu iubesc Belgia pentru ca nu am langa mine oameni cu care sa o impart. Dar incerc sa o respect si sa o admir. Sunt doar trecator pe aici...