duminică, 10 mai 2009

A fost odata ca niciodata...

...intr-un mic oras numit Ieper in indepartata Belgie a anului de gratie 2009, "Parada pisicilor". Originea acestui festival vine din vechi timpuri cand este bine stiut ca pisicile erau batute, arse sau pur si simplu aruncate de la inaltime, ele fiind considerate apanajul diavolului si aducatoare de razboaie. Festivalul a continuat pana in zilele noastre aruncandu-se totusi de la inaltime, incepand ci 1817 doar pisici de plus.
Ieper pregatit de parada





Pisicutele


Pentru o imagine mai buna asupra caracterului paradei va invit sa urmariti un mic filmulet:



Daca initial festivalul era anual, desfasurandu-se in al doilea week-end din luna mai, incepand cu acest an are loc la fiecare patru ani. Asa ca mai vorbim dupa cel din 2013 :).

4 comentarii:

Dedi spunea...

pai cat o mai arzi pe acolo mah? vezi ca se impute pisica moarta daca mai stai mult. ha!

Cristi spunea...

Bine mai, adica eu te primesc in casa mea, te pun la masa iar tu ce faci,... imi arati pisica? :)

Alecs spunea...

imi plce foarte mult faptul ca se tine lumea de traditii.Pentru ei,traditiile sunt sfinte,se transmit din tata`n fiu...si daca nu ma insel,mereu sunt upgradate....mai frumoase,mai spectaculoase.E superb.

Cristi spunea...

Nu stiu daca este o traditie in adevaratul sens al cuvantului. Mi s-a parut mai degraba o reclama mascata a orasului facuta si in sens comercial. Ce este important este ca se ofera locuitorilor si turistilor o dupa-amiaza placuta, o alternativa la un meci de fotbal sau alta activitate bananiera...