marți, 26 aprilie 2011

Mult drum, mare, locuri faine...de Paste in...Franta

Planul era cam asa: merg vineri la Paris iar de acolo plecam spre coasta Frantei la oceanul Atlantic si facem acolo Pastele "la botu' calului". Iata ce a iesit:

Ziua 1: Vineri


La 13:00 "decolam" din Menen cu destinatia Paris, unde trebuia sa fiu in jur de ora 17:00. In concluzie nu ma grabeam asa ca am pus pe GPS optiunea "ocoleste autostrazile". Cum vreamea era superba am mers la pas si am facut vreo 4 ore si ceva in schimb am admirat Franta inverzita si colorata cum nu am mai vazut-o pana acum: minunat. Am ajuns la Paris, m-am cazat, ne-am intalnit si am facut planul: mergem pana la Le Mans pe autostrada iar de acolo la Cholet si mai apoi pe coasta pe drumuri nationale.


Ziua 2: Sambata


La 8:00 ieseam din Paris cu destinatia Le Mans. Nu mai stiu la cat am ajuns in fata circuitului de competitii auto dar stiu ca am prins exact o zi de antrenamente pentru celebra "cursa de 24 de ore". Ne-am invartit pe circuit iar una dintre gagicile care era cu noi a dat de doua ori din gene si a convins un paznic sa ne lase pe linia standurilor, unde am admirat bolizii de curse si masinile de securitate... Am terminat in cateva ore de pozat si frecat mainile a oftica si am plecat mai departe. Pe drum ne-am oprit in una dintre multele satuce din Franta care poseda un mic castel-biserica si am facut cateva poze sugestive. Nu as putea sa spun nici macar numele localitatii... Am trecut apoi la Cholet, orasel situat pe traseul turului Frantei la ciclism care spre dezamagirea noastra nu a avut nimic sa ne ofere in scurtul timp petrecut acolo. Am pornit din nou mai departe si am ajuns pe la ora 20:00 la campingul pe care il ochisem pe net si care se afla la vreo 17 km de mare. Ne-am cazat la niste casute simpatice si mici cat niste cutii de chibrituri, ne-am aruncat bagajele inauntru si am fugit spre mare pentru ca ne era deja foame, doar era ajunul Pastelui.
Am ajuns la Les Sables d'Olonne si am trecut putin pe ponton sa luam pulsul oceanului si sa facem poze frumusetii de acolo.
Am luat cina de Paste mancand traditional: pizza si bere, apoi ne-am intors la casuta noastra draga la un pahar de vorba.


Ziua 3: Duminca


Ne-am trezit din nou infometati si am mers la un supermarket sa ne facem cumparaturile iar apoi ne-am bucurat de micul dejun luat pe pietrele de pe tarm admirand marea, in ciuda vremii schimbatoare.


Cum nu era timp de plaja am pornit la vizitat Les Sables si am gasit la recomandarea gazdei noastre de la casute un mic cartier a carui cladiri erau impodobite pe la colturi de scoici si alte "fructe" de mare. Am descoperit de asemenea cea mai mica strada din lumea, chiar omologata in cartea recordurilor care se numea simpatic: La Rue de l'Enfer... In a doua parte a zilei soarele s-a hotarat sa ne faca o surpriza si ne-a dat voie sa facem o plaja din nou "la botu' calului" pentru ca noi eram in blugi si tricouri... Cina am luat-o de data asta la casute pe "gateala" proprie si am terminat astfel o alta zi plina


Ziua 4: Luni

Era deja momentul sa plec asa ca ne-am luat ramas bun si pastere fericita si am zbughit-o spre casa pret de 7 ore si 700 de km pana la Menen.

Cam asta despre Pastele atipic petrecut cu romanii dintre francezi...

Niciun comentariu: