vineri, 24 mai 2013

Special Prague

Frumoasa Praga asta, obositoare nevoie mare, mai ales daca te tarai pe jos in fiecare zi cate 6-8 ore. Nu este chiar atat de rau, folosesc anumite cuvinte doar sa par interesant, a fost chiar frumos de fapt.
Iti trebuie macar cateva zile, cazul nostru, 4 zile. Sunt atatea de povestit despre Praga si astea 4 zile incat mi-ar trebui o zi intreaga. Gasesti monumente, biserici, cladiri, gradini, castele, restaurante la fiecare colt de strada,...efectiv la fiecare colt de strada; totul contra-cost. Am facut si vreo 300 de fotografii din toate pozitiile, cateva mai interesante:

Cladire care nu mai stiu ce era...cred ca opera sau primarie...
 Turn langa cladirea care nu stiu ce era....
 Piata mare din cetrul vechi (ne-am urcat in turn)
 Ceas cu zodii, statea lumea ca la urs asteptand sa bata ora fixa (nu stiu ce gaseau interesant)
 Cladiri dansand
 Catedrala din incinta castelului
 Gradinile in trepte din incinta castelului (recomand vizita)
 Intrarea la castel
Vremea a fost destul de inchisa si rece, ne-am incalzit mergand pe jos. Fac si cehii Gulas si tot felul de fripturi cu sosuri, trag si tepe la nota de plata. Berea acceptabila, mult prea laudata fata de realitatea locului. Metrou ok, oameni reci si replica a turnilui Eiffel care trebuia sa umple peisajul se mai gasesc in Praga. Praga este, cred eu, un must walk in viata, cum este Belgia un must drink si Amsterdam-ul un must smoke.

Niciun comentariu: