sâmbătă, 8 martie 2014

Despre o tara plina de tampiti care isi merita smecherii

N-am mai scris despre astfel de lucruri pana acum dar este un inceput pentru toate.
Saptamana asta am simtit ca are un rost sa mai ramanem putin in tara asta plina de... de unde sa incep... probleme, necivilizatie...si asa mai departe.
Saptamana asta justitia romana si-a facut treaba cu care era datoare de vreo 20 de ani, cu mici exceptii ce intaresc regula. Saptamana asta au fost condamnati la ani de inchisoare cu executare cativa smecheri cu bani care nu au crezut si despre care nu am crezut nici noi, prostii de la televizor, ca vor ajunge dupa gratii. Saptamana asta am asistat la un episod de normalitate pentru civilizatia la care tot speram in fiecare zi, definita de niste reguli, drepturi dar si obligatii, care trebuie respectate intr-un singur fel: al legii. 
Dupa episoadele Nastase si Becali, au urmat si pentru tartorii fotbalului din Romania sa afle ca traim intr-o tara in care se mai intampla si lucruri normale cu oameni anormali. 
Toate bune si frumoase pana aici. A fost putin mai bine ca saptamana trecuta, gandindu-te ca si saptamana care urmeaza, vor fi mai multi oameni in Romania care se vor gandi de doua ori inainte sa incalce legea cu exemplul proaspat in minte. Deci deja doua saptamani mai normale, este ceva....
Tampitii din titlu sunt manelistii si otv-istii care au sustinut tot saptamana asta ca fostul fotbalist, actual puscarias Popescu ar trebui gratiat ca si recompensa pentru serviciile aduse tarii. Aici nu vorbesc de oamenii din fotbal sau de politicieni pentru ca astia sunt clar oamenii interesului si nu te poti astepta de la ei la verticalitate sau pur si simplu il cunosteau personal si trebuiau sa spuna ceva frumos. Vorbesc despre oamenii normali care cer ca un om care si-a facut meseria cat a putut de bine si care trebuie apreciat pentru asta, trebuie de asemenea iertat pentru o fapta prin care a incalcat legea. Ca si cum ar avea legatura una cu alta.
Acelasi cor de tampiti a fluierat a spatiu vid in creier si cand l-au condamnat pe celalalt Becali, iertandu-l pentru cateva donatii pentru furtul din buzunarele noastre. Cat de prost sa fii sa iti ierti propriul hot, mai ales cand vorbim de genul asta de hot.
Ca si concluzie nu pot decat sa imi doresc sa vad alte astfel de stiri cat mai des, si chiar daca sunt "puscariati" preferential niste baieti, macar intra unii dintre cei care merita unde le e locul, pentru ca oricum nu indraznesc sa sper ca vor merge toti unde trebuie. La final nu pot sa spun decat ca iubesc termenul cu executare. 

Niciun comentariu: