marți, 26 august 2014

Santorini, Grecia...apa este sticla lichida, pamantul unde te saturi de frumos

Ne-am intors din Grecia, din Santorini, mai precis, din Perissa unde am locuit pentru o saptamana. Pentru mine prima data in Grecia, pentru ea...mai fusese odata. Mi se povestise despre apa curata si clara din Grecia, mi se povestise despre peisajele de pe stancile din Santorini dar nu mi-am imaginat asa frumusete, aproape ca te plictiseste la un moment dat cat de "banale" sunt la tot pasul.
Despre Santorini: grup de insule formate la scufundarea unui vulcan in urma celei mai importante eruptii vulcanice in jur de 1500 i.e.n. Insula cea mai mare, Thira are de la un capat la altul vreo 18 km, arida si stancoasa, ofera lumii un superb vin dulce facut din struguri lasati in soare pana la stafidire. Plaja in mare masura din pietricele vulcanice negre, ofera iesire la cristalina apa doar pe latura exterioara, cercul interior fiind stancos de origine vulcanica dupa cum spuneam. 
In Thira-Santorini se ajunge cu avionul, direct de la Bucuresti intr-o ora si 15 minute.
Perissa, statiunea-localitate unde am locuit ofera o liniste incantatoare, plaje cu pietricele, faleza cu restaurante cu specific si nu foarte scumpe, magazine de suveniruri.
De vizitat: Site-ul arhiologic Akrotiri apartinand unei civilizatii care a fugit inaintea eruptiei vulcanice, insulita Thirasia(mancare mai traditionala), insula centrala(vulcanica), orasele Oia (cu apusul), Imerovigli (cu stancos-frumos) si Fira-capitala.
 Harta locului, in mijloc centrul vulcanului
Foto plaja Perissa

Casa tip grecesc cu unicul tip floare pe care l-am vazut
Dupe insula...
Oia (se pronunta Iia)
Locul in Oia unde se strange lumea ciorchine pentru apusul de soare
Ciorchine la apus peste minunatele cladiri grecesti
Fira, capitala

Fira, stancos...vulcanic
Aveai peste tot "nenorocitele" astea de restaurante la "botul" peisajului (calului)
Sirena de uscat
Ne-am intors din unul dintre paradisurile noastre. Da, da, stiu ca exagerez dar nu am umblat chiar atat de mult, si in plus mie chiar mi-a placut.
Revin cu foto "artistice"

Niciun comentariu: