miercuri, 5 noiembrie 2014

Alegeri, alegeri

Ca si alegator, ca si roman, simt un gust "mai" amar in gura, acum, in perioada alegerilor prezidentiale, un fel de scarba, un fel de sila, o lipsa de motivatie pentru ceea ce fac pentru ca oricum si orice as face "astia" imi vor creste pretul la benzina sau impozitul. Imi vor inventa o noua taxa sau imi vor pune in drumul spre casa o sapatura noua si o vor lasa acolo la nesfarsit. Totul este subiectiv si egoist, sunt convins ca altii au o problema cu copacii taiati, sau furati la hectar. 
Este revoltator cu cat tupeu pot sa minta pe toti, "candidati" ca Elena Udrea, iar Kelemen Hunor pe "ai lor". De fapt ai lor sunt tot ai nostri, ca nu le e mai bine cu mincinosii lor. Este discutabil cum au putut sa candideze la presidentie oameni care nu ar fi avut sanse sa intre in turul doi nici daca ar fi candidat singuri ca Melescanu, Vadim Tudor sau Diaconescu. Ce i-ar fi putut motiva in afara obtinerii unor beneficii in schimbul vanzarii voturilor. Despre ceilalti nici nu mai vorbesc. Macovei este o situatie speciala, este o necunoscuta, mi s-a parut interesanta ca si mesaj. Lumea a uitat insa de ea din vremea lui Basescu, si eu la fel.
Acum urmeaza turul 2 si au ramas favoritii. Sper din toata inima ca Iohannis sa intoarca alegerile in favoarea lui. M-am saturat de aroganti ca Ponta, de asa-zisi "oameni de afaceri" care ne dau lectii de capitalism furand statul, de primari si senatori cu dosare penale care fac pe nevinovatii, m-am saturat de tipul asta de om. Iohannis pare ceva mai departe, pare mai cumpatat si serios. Cum spunea cineva prin media "am vazut de poate Ponta, sa-l lasam si pe Iohannis". Vreau un om cu nume de om serios si muncitor, care vorbeste putin si macar astfel minte mai putin.
Nu vreau sa conving romanul sa voteze cu Iohannis, nici eu nu sunt chiar asa convins. Iar daca n-a vazut deja de ce nu ar trebui sa voteze cu Ponta, nu va vedea nici acum pentru ca se informeaza prin posta si nu stie ca in afara de Antena 3 mai sunt si alte posturi TV.
Toti vrem de fapt aceleasi lucruri. Si eu vreau o pensie mai mare pentru bunica mea care voteaza cu Ponta, si ea vrea sa imi faca statul autostrazi mai lungi. Toti speram sa alegem bine...

Niciun comentariu: