vineri, 27 ianuarie 2017

Vremurile minciunii

  Sotia imi spune din ce in ce mai des ca sunt frustrat. Sincer, frustrat sunt de o viata, sau mai precis de cand am constientizat viata. Acum frustrarea a capatat o alta dimensiune, ea se numeste disperare, neputinta, teama, aproape sangereaza. Dar ce se schimba acum, ce este diferit fata de trecut?
  Am senzatia ca vorbele si-au iesit din matca lor si au plecat departe, departe de normalitate. Traim sezonul minciunii, minciunii politice, minciunii televizorului, tampirii televizorului. 
  Mi-as dori ca acest post sa fie asa un fel de iluminare dar sunt si altii care vad ca mine..din fericire. Din fericire din mai multe motive: unul ca nu sunt nebun sa vad bazaconii si un altul ca sunt si alti oameni, pe care ii doare ce se intampla in jur cum ma doare pe mine.
  Recunosc ca in ultima vreme m-a prins politica, o urmaresc, ma scandalizeaza. Ma uit la tv si s-a ajuns incredibil de departe. Inainte ma scandaliza deculturalizarea: Maruta cu manelistii lui, fatucile siliconate sau afaceristii patati cu sfaturi si indemnuri moraliste. Acum toate acestea sunt mult in urma si neimportante, acum mi se pare mai mult ca niciodata ca mi se baga mana in buzunar, ca vine Firea si imi ia din portofel, sau Gadea imi baga un pai prin ureche si imi suge din creier si la sfarsit Dragnea imi ia cardul. Toate astea sub ochii lui Ciorbea care imi spune ca legea e de partea lor si ca trebuie sa le dau si PIN-ul. Cred ca se vede despre ce culoare vorbesc. 
  Se minte cum nu s-a mai mintit niciodata, parca minciuna a devenit scop nu mijloc. Este un concurs de baliverne, prosteli si razgandeli spuse cu aer de dojana catre privitori, cu siguranta, chiar agresiv. Simt ca mi se baga o mana nu in buzunar ci in cap si ca cineva isi inchipuie ca se joaca cu neuronii. Imi place sa cred ca nu sunt atat de naiv dar frustrant, la fel, este ca multi cred ce se minte. Frustrant ca in felul asta, la alegeri se perpetueaza fenomenul si chiar se intensifica in functie de obraz.
  Solutii mi-e greu sa vad pentru ca nesimtitul tupeist nu are leac decat in frica si nu prea se vad proteste cum se vad in America. 
  Am o mare teama legata de cele doua proiecte de legi subiect de discutie la zi, si anume ca inca este timp pentru Dragnea, dar atunci cand nu va mai fi va lua masura indiferent de consecintele politice.
  Doamme Fereste Romania!

Niciun comentariu: