marți, 29 octombrie 2019

Drumul vinului

Era o sambata de toamna si ultimul soare stralucea a caldura. Trebuia sa fie o zi plina si am scos ziua din tipare plecand pe drumul vinului spre Dragasani. Am stabilit de la incaput unde trebuia sa mergem urmand ca apoi sa ne hotaram ce vom mai vedea. Puteam sa ramane si peste noapte pe undeva daca era interesant. Tinta a fost crama Avincis pentru ca arata foarte frumos din fotografii si ar fi trebuit sa putem sa si mancam de pranz. Locul era inchis cu o poarta inchisa dar am avut norocul sa puteam intra. Nici vorba de mancat, de vizitat crama sau de degustat..totul se facea cu programare. Totusi am petrecut in soare, prin vie 2 ore de plimbari si o cafea. 
Tablouri din vie


Conacul de vacanta al proprietarilor
 Crama + restaurant

 Am plecat mai departe cautand alta vinarie si am ajuns pe un varf de deal unde erau alte 3 crame si am continuat sa cautam de mancare; fara succes. La ultima crama ne-am oprit sa luam o sicla de vin si o fotografie la pachet.
Crama Stirbey

Am ajuns inainte de a pleca spre Bucuresti pana la Ramnicu Valcea unde am gasit si un restaurant cu cei mai buni papanasi. Valcea este un oras cu un centru frumos, cu ceva eleganta, ce merita vizitat asa in fuga; nu mi-am imaginat inainte sa trecem pe acolo.

Niciun comentariu: