joi, 27 august 2020

Ansamblul Palatului Brâncovenesc din Potlogi

 M-am bucurat de zilele de vara si am cautat lucruri de vazut prin jurul Bucurestiului si am gasit o lista de locatii interesante printre care domeniul cu pricina. Iei la roata autostrada spre Pitesti si la vreo 50 de km gasesti una dintre proprietatile lui Brancoveanu, renovata cu fonduri europene acum cativa ani. Dupa ce platesti un bilet modic, vei fi preluat de un ghid care iti va expune o mica lectie de istorie timp de 30 de minute, conducandu-te in acelasi timp prin diverse cladiri care au fost restaurate dupa ce au fost arse de turci de-a lungul istoriei. Vei vedea replici ale diverselor obiecte de mobilier, imbaracaminte, trasuri de la timpurile respective. Vei invata ca gradina din spate a fost creata avand ca reper palatul de la Versailles.

Am trait o experienta frumoasa la sfarsitul careia m-am mai minunat inca o data de cat de interesanta este Romania, chiar dupa colt, si cat de putin este promovat turismul autohton astfel incat sa nu avem habar ce frumuseti ne asteapta "a cote"

2 comentarii:

Florina spunea...

M-a impresionat si pe mine transformarea Palatului si a gradinii ! Si au si un ghid simpatic acolo ! In acelasi loc poti vizita si casa memoriala a pictorului Nicolae Grigorescu !
Personal as lucra mai mult la gradina palatului...ar putea deveni un obiectiv in sine !

Cristi spunea...

Am vizitat si casa dedicata lui Grigorescu, este intr-adevar ceva mai incolo.