vineri, 20 februarie 2009

Intamplari depedrumurile din Belgia si ceva...politie

Cu toate ca este inutil sa va spun, traficul este la fel de civilizat si de organizat pe sosele cum sunt oamenii pe strada, de fapt pe strada belgienii sunt cam visatori.
Sa vezi ce simpatici sunt soferii cand fac eforturi sa iti faca loc sa se dea la o parte din calea ta, cand folosesc prima banda pentru ca merg mai incet sau pur si simplu pentru ca este libera.
Va vorbeam totusi de intamplari.
Acum vreo cateva saptamani, intr- o vineri m-am intalnit cu Viorel la Ikea in Gent (cam la 50 km de Ingelmunster) sa cumparam niste paturi si dulapuri pentru casa. Eu conduceam un ditamai Mercedesul la care ii mai pusesem si remorca-in total vreo 15m. Dupa ce am cumparat ce ne trebuia a intervenit prima patanie: m-am incurcat in parcare. Apoi am reusit sa ma blochez pentru ca nu am stiut sa manevrez cu spatele remorca. Asa ca dupa 15 minute in care am incurcat pe toata lumea (n-am auzit un claxon) am hotarat sa desfacem remorca si sa o aliniem manual pe directia buna. Am reusit! Ufffff!
Am plecat in mare viteza spre casa pentru ca trebuia sa innapoiez masina. Am ajuns si am inceput sa descarcam remorca si...Surprizaaaa! Lipsea un pachet, o jumatate de pat zburase din remorca la 130 la ora. Emotii acum, daca am provocat vreun accident. Am luat-o inapoi sa caut pachetul dar nu a fost de gasit. Ufffff!
Acum vreo saptamana ne-a vizitat un politist. Pentru a fi luat in evidenta la o adresa si sa ti se elibereze un fel de carte de identitate trebuie sa te viziteze un politist acasa sa te verifice. Am primit vizita unui tip pe la 50 de ani rotofei, cu ochelari si imbracat in uniforma politiei locale. Tipul era total atipic daca ne gandim la politistii nostri. Extrem de simpatic si pus pe glume, rabdator si bun vorbitor de engleza. Ce mai parerea mea despre politia belgiana este la superlativ.
Acum doua zile pe la 7 dimineata ma opreste o patrula a politiei formata din doi motociclisti si imi cere actele. Aveam un bec de far ars si asta era problema lor cu mine. Mi-au scris pe procesul-verbal ca am 10 zile sa repar farul si sa ma prezint la oricare sectie de politie cu masina sa verifice reparatia. Azi am incercat in Ingelmunster dar era inchis, nu aveau program. Cred ca si infractorii au program scurt pe aici :).

Niciun comentariu: