duminică, 12 decembrie 2010

Degustare de bere

Am aflat ce stiam de fapt mai demult, si anume ca berea pe care o bem noi in Romania este apa colorata si degeaba. Degustarea la care am participat se referea la Aby-beers adica la berile produse de abatiile stravechi incepand cu multi ani in urma. Fiecare bere are povestea ei, povestea producatorilor. Exista cateva conditii care trebuie indeplinite pentru a fii certificata ca o astfel de bere, una dintre ele fiind reteta traditionala si veche.
Berile belgiene traditionale sunt in general adevarate delicatese care se savureaza asemenea vinului si nu se devoreaza una dupa alta. Cu alcoolizare care incepe de la 5 grade ele pot merge pana la 11-15 grade.
Cele 6 beri pe care le-am degustat cu placere
In final am stat putin de vorba cu prezentatorul "defilarii" multumindu-i pentru expunerea interesanta (in flamanda :D) si apoi am aflat programul si "meniul" urmatoarelor degustari.

Mi-as dori ca fiecare dintre voi sa incerce sa guste o astfel de bere si apoi veti vedea altfel lumea prin paharul aramiu. Daca totusi nu savurati berea, macar savurati viata :).

Niciun comentariu: