marți, 2 octombrie 2018

Oradea, centrul din vest

 Am trecut in vara in vizita cateva zile prin Oradea, am vrut sa vedem minunea din vest. Minunea este acolo, la locul ei cum se vede si in fotografii. Centrul Oradei arata atat de ...budapestian. Cladiri vechi renovate, strada la locul ei. Verde si apa poti sa gasesti intr-o zi de vara  si sa le imbratisezi racoarea. 
  Am locuit la un hotel fara staif la doua strazi de centru si am incercat sa vedem tot. Orasul nu impresioneaza vizual dar aici vei gasi malul verde al Crisului Repede unde se aseaza tinerii la o sticla de vorba si batranii la un apus de soare. Tot aici vei gasi Nymphea, un parc acvatic care poate fi interesant dar mai cu seama trebuie sa vizitezi cetatea Oradei si turnul primariei care vegheaza de la inaltime, maiestuos,  asezarea.
Palatul Vulturului Negru

 Cateva opere de arta ale tinerilor oradeni


 Teatrul de stat Regina Maria

 Vedere din Piata Unirii

Turnul primariei

Piata Unirii din turn

Crisul repede si sinagoga Sion

Apus peste Cris

  Oradea este unul dintre orasele din Romania despre care nu stii cu adevarat ca exista, mai ales daca vii din alta parte a tarii dar care iti poate da un puls de normalitate si liniste. Cum admiratia trece prin stomac nu poti sa nu mananci la restaurantul lui Adrian Hadean, MEATic.

Niciun comentariu: