vineri, 21 decembrie 2018

Reciclarea este viata!

  Am inteles modul si importanta reciclarii in Belgia unde daca nu aveai bunul-simt sa separi gunoiul te costa bine la buzunar. A  inceput sa ma doara sufletul cand m-am intors in tara cand aveam o sticla sau un PET si ma duceam sa le arunc in gunoiul menajer asa ca am continuat sa strang gunoaie mai departe.
  De 6 luni adun gunoi si langa biroul de la munca cu tristetea ca nu am vazut alti colegi sa faca acest lucru ci mai mult am vazut plastic in cosurile de gunoi, dovada ca nu au inteles nimic din faptul ca strang sticlele de bere de pe masa cand este cate o zi de nastere. 
  Ca fapt divers, am fost chemat la masina intr-o zi de o colega sa imi dea o punga de sticle pe care le adunase. Fata era foarte entuziasmata de faptul ca imi facea 'cadou' gunoi. Am intrebat-o contrariat ce sa fac eu cu punga si i-am explicat ca daca vrea sa recicleze poate sa o faca si ea.

Doua saptamani de gunoi la munca

  La incaput am aruncat reciclabilele la containerele selective dar am renuntat dupa ce am aflat ca din lipsa de masini sau de organizare firma de salubritate le rastoarna peste gunoiul menajer iar logica reciclarii este incerta.


  Am cautat apoi moduri de reciclat si am gasit ca solutii container special de la Kaufland (se vede mai jos) dar si spatiu special la Metro. Am speranta ca fiind mari companii nu isi permit gafe de imagine si sa duca PET-urile la groapa de gunoi. 


   Mi-as dori ca lumea sa constientizeze cat mai repede faptul ca ne facem noua un bine luand aceste masuri si sa ne salvam de valul de plastic din iarba, cat inca nu ne sufocam. Eu am cam obosit sa strang gunoaie la munca si sa alerg prin oras sa le arunc dar deocamdata nu ma voi lasa. 
  Am incercat sa le explic colegilor cand imi mai dau cate o sticla faptul ca o fac pentru copiii lor si pentru ei, nu pentru mine.  
   Spor la reciclat!!!

Niciun comentariu: