sâmbătă, 20 iunie 2009

Prunilor nr. 46

Miercuri a venit la mine unul dintre colegi, Bart sa ma intrebe ce fac sambata. M-am gandit ca o fi vreo petrecere de ma intreaba, vreun gratar, stiu si eu...Avea de lucru la casa pe care o construieste si avea nevoie de forta de lucru. I-am spus ca merg cu mare placere -oricum este un tip fain. Vineri m-am dus sa-mi spuna coordonatele: locatie si ora. Mi-a desenat o harta plus adresa pentru GPS: Prunilor, nr 46. Cand mi-a spus ora mi-a stat inima: 7:00. Vreau sa spun ca erau 45 de km pana la el. In fine a ramas la 7:30.
Sambata la 7:30 eram la el in cartier si a mai durat 10 minute pana i-am gasit casa. Erau deja acolo doi mesteri si descarcau impreuna cu Bart niste dale. De fapt asta era de facut, de placat in jurul casei cu dale. Echipa s-a completat cu Cedric pe parcurs. Ne-a venit si camionul de nisip, 8 metri cubi si am inceput. Cred ca am carat mai bine de jumatate din nisip cu roaba, plus dale cantarind multe kilograme. Din fericire nu a fost foarte cald.
Vreau sa spun ca dupa toata munca am facut bataturi si am mainile aspre, asa ca atentie fetelor care o-ti fi voi ca mangaierea mea zgarie zilele astea :).
La un moment am inceput sa ma gandesc daca nu mai vine 12 sa mancam. A venit si ora mesei. A scos omul din frigider niste sucuri si o punga cu sandwichi-uri, cate unul de fiecare. Am mancat, am baut, au fumat si in 30 de minute eram la munca.
Ma uitam la ei cum lucreaza fara intrebari prea multe, cu initiativa, rezolva problemele aparute pe loc fara multa vorba, niste mici robotei. In schimb iti sar imediat in ajutor, iti iau greutatea din mana...daca ai nevoie.
La un moment dat caram nisip si Bart imi spune:"Asta este ultima roaba, sa vedem daca nu au si vecinii nevoie", adica omul isi adusese nisip, ii lasa pe vecini sa ia de la el si chiar erau prioritari interesului personal. Interesant nu?!
Am terminat pe la 17 cred, moment in care Bart mi-a transmis ca sunt invitat sa beau o bere la un bar din centru. Au fost de fapt vreo 4 randuri dar sucuri. De asemenea ne-a multumit si ne-a transmis ca este foarte mutumit de progresul facut.
Intr-un final am placat spre casa, 45 de km inapoi, obosit si murdar dar fericit ca am ajutat un coleg si multumit ca am facut o treaba buna.
Am bifat inca o zi placuta in splendida Belgie iar acum stiu sa pun si dale :)

14 comentarii:

Alecs spunea...

esti un adevarat prieten,saritor,muncitor,fara sa astepti o rasplata in urma actiunilor tale.

Cristi spunea...

Multumesc! Sper ca si prietenii mei gandesc la fel. Stii ca sa zambesti este mai putin obositor decat sa fii incruntat. Cred ca si sa ajuti este mai simplu decat sa stai sa te uiti.

Alecs spunea...

exact,o vorba buna spusa la timpul ei,este un adevarat pansament,o mana de ajutor intinsa celorlalti,e ca un colac de salvare.

Cristi spunea...

gropi stii sa sapi? pentru gard....
:)

Cristi spunea...

Acum sunt la recuperare sa zicem...vreo 4-5 saptamani, dupa aia sunt disponobil :P

C spunea...

foarte bine, deci dupa ce castig la loto, ca sa nu fiu risipitoare pe timp de criza te chem pe tine sa imi pui dale in fata casei :D

Cristi spunea...

Daca castigi la loto, te las sa ma iei de barbat si apoi am sa pun dale in curtea noastra :)))))))))

Alecs spunea...

da...ma bag si eu....primiti cu cersitul? :)

Cristi spunea...

Alecs, dupa cum vezi nu sunt eu cu banii. Trebuie sa intreb stapana casei:P

C spunea...

hehehe dei clar tre sa joc neaparat la loto ca asa nu se mai poate :d

Cristi spunea...

Parca si vad ca vei castiga si vei veni la mine "Hai, ca ai promis..." :)))))))))))))

Bart Vanneste spunea...

Christi

another 1000 thanks for helping me out on that saturday !!
I think we had a good time in (very) hard working and afterwards a good time in drinking ;-) in the Irish Pub haha

See you !

Bart

Anonim spunea...

Cristina,daca ne spui si noua numerele castigatoare de duminica asta,facem juma,juma prada.

Cristi spunea...

Thank you Bart! Was a good day for all back then. I am looking for an ather after i am comming back from Roamania.
Alecs, adica voi va conversati asa fara rusine la mine pe blog si nu iau si eu macar restu' de 50% :))))))))