vineri, 26 iunie 2009

Seinfeld despre...nimic

Am avut ceva timp liber astazi si am facut greseala sa urmaresc cateva episoade consecutive din Seinfeld. M-am enervate teribil. Aveam Seinfeld si urmaream cate un episod seara inainte de culcare din plictiseala si pentru ca apreciam faptul ca nu trebuie sa investesti foarte multa concentrare si foarte mult timp.
Am vazut Seinfeld de cateva ori, cred…, ma refer la tot serialul. Nu poti sa nu recunosti ca nu este fascinanta ideea unui serial despre nimic. Nu poti sa nu recunosti ca are momente cand este de-a dreptul comic. Personajele in sine sunt comice chiar daca uneori fortate. Subiectul "fara subiect" este interesant insa pana la un punct…
Astazi in schimb, dupa 5-6 episoade a inceput sa ma enerveze teribil atitudinea unor personaje care au facut din ratare, din bascalie, din superficialitate un mod de viata. Dispute fara sens, persoane interesante respinse din cele mai hilare motive, asa-zise relatii de prietenie bazate pe minciuni zilnice inutile, lipsa responsabilitatii fac toate parte din spectacol.
Acesta este atmosfera unei jumatati de ora zilnica din viata noastra. Ma intreb daca este de fapt realitate sau fictiune? Pare cam departe de realitate pentru ca sunt inghesuite intr-o jumatate de ora atatea sentimente negative care in viata noastra sunt mult mai dispersate in timp.
Ma intreb daca pastrand proportiile, Seinfeld nu este un fel de "stirile de la ora 5" ale serialelor . Violenta mentala intensiva.

2 comentarii:

Alecs spunea...

parca ai descris o zi normala din Romania...unii se fac ca muncesc,altii ca platesc...o zi normala despre ce face romanul :NIMIC.Nu sunt stirile de la ora 5,e doar realitatea.

Cristi spunea...

Crezi ca stirile de la ora 5 este realitatea sau comprimarea violentei? La fel si Seinfeld este comprimarea "nimicului". Da, asta este viata noastra dar nimic-ul este mai putin sufocant.