duminică, 19 aprilie 2020

Ultima zi de intuneric, primul an de singuratate!

   Este o perioada tare tulbure, toata lumea stie si simte lucrul asta. Oamenii sunt prosti si vor fi si mai rai pe masura ce trece timpul. Lumea vrea tot, ca de obicei, tot de la ceilalti: sa fim sanatosi, fericiti, bogati, eventual si iubitori, doar ca este responsabilitatea altora, a celorlalti, nu a noastra. Asa a fost intotdeauna si nu se va schimba nimic nici de acum incolo…poate doar ne vom spala mai mult pe maini !
   Din nou se vorbeste despre bani, aprope doar despre bani …si despre boala. Antreprenori, analisti, finantisti sunt amestecati cu medici, paramedici, ministri, eventual si vraci. Banii sunt estimari, mortii sunt cifre, ne uitam dupa orice informare care sa ne incurajeze ca moartea asta nu este pentru noi, …nici saracia.
   Cat a putut decade religia reprezentata atat de fals de biserica. Ma repugna oamenii astia imbracati in sutane care nu par sa aiba nici un fel de sentiment, inclinatie catre rolul lor si alta menire decat sa adune nimic. Cat de reci si cinici sunt oamenii astia care umbla cu mana intinsa pentru ultimul ban, nu pentru sentiment cum ar trebui.
   Picatura de decenta care apare ici si colo de la medic, preot sau fiinta umana vine sa coloreze tabloul asta sumbru cu care l-am asteptat pe Isus. Oare am primit lumina anul asta?! 
Macar asta ar trebui sa lamurim inainte de ziua de maine!
Hristos a inviat aici jos, draga mea bunica,…pentru prima data fara tine !

Niciun comentariu: