luni, 7 decembrie 2020

2020 - 30 de ani de la revolutie

 Cifre relevante despre reprezentativitate:

19 mil TOTAL persoane cu drept de vot


5.8 mil prezenta la vot (31.84%)

PSD  30%  1.7 mil  -> 9.0% din TOTAL

PNL  26%  1.5 mil  -> 7.9% din TOTAL

USR  16%  0.9 mil  -> 4.7% din TOTAL

AUR   9%  0.5 mil  -> 2.6% din TOTAL

Altii 19% 1.2 mil -> 7.6 % din TOTAL

    Este 7 Decembrie si Romania a mai ratat o ocazie sa faca un pas spre viitor, si creaza potentialul unui dezastru. Absenteismul la urne este creator de monstrii, AUR se numeste el. Un lider tanar cu un discurs nationalist iese astazi la lumina. Un personaj iesit din nimic, care a construit NIMIC, fara vreo recomandare, preia o retorica simplista veche de 50 de ani, propune o libertate deghizata, alegeri false, optiuni extremiste. 

    Ma uit la imaginea cu presonajul in spatele microfonului si nu pot sa nu mi-l imaginez la fel, peste 15 ani, doar ca se schimba decorul. In loc de autocar, acum are in spate Sala Palatului sau poate Stadionul National, un bener urias cu fotografia sa, embleme imbarligate combinand peste acelasi fond crucea, un barbat si o femeie, o sabie si poate un vultur. Isi urla discursul, acolo in viitor, gesticuland frenetic, multimea il aclama intr-o singura strigare ce poate fi "Aur pentru toti" sau "Liderul auriu trumfa". 

   Stiu, imaginatia imi joaca feste, am citit Sven Hassel in adolescenta, dictaturile nu mai sunt atat de evidente, nici macar la rusi, acolo te indoctrineaza la vedere, liderul poarta costum nu uniforma. Cat despre opozitie, ori o cumpara ori... o "conving" prin colturi intunecate si metode specifice.

   Sper sa am doar o imaginatie bogata iar dictatura viitorului sa moara peste 4 ani prin votul unor romani responsabili.

     Romanii s-au facut din nou de ras, 65% au stat din lasitate acasa lasand alegerea pe bordura, in strada, sa o poata ridica oricine pentru ei. Restul am fost la vot si am decis. Rezultatul ne va chinui urmatorii 4 ani.

    Sa fie intr-un ceas bun!!! 

Niciun comentariu: