luni, 31 august 2009

Bilant

In seara asta mi se termina un mic ciclu in viata si simt nevoia sa fac un bilant. De maine o voi lua intr-un fel de la zero. De maine lucrurile vechi vor fi noi iar drumul meu va fi altul...deja a inceput.
Am din nou bagajul la usa cum l-am avut de atatea ori in ultimi ani. Nu-mi vine sa cred cat de repede si dramatic mi se schimba viata.
Am venit acum 8 luni si mai bine in Belgia pentru un stagiu de formare ce ar fi trebuit sa dureze 6 luni si care ar fi trebuit sa ma duca in Romania. Asa incepea aventura vietii mele...de pana acum. Atat de mult mi s-au schimbat viata in aceste 8 luni si atat de mult m-am schimbat incat pur si simplu parca nu mai recunosc nimic. Intre timp acele 6 luni se apropie ireversibil de un an iar formarea s-a tranformat in loc de munca stabil care ma va duce totusi intr-o zi spre casa. Sunt lucruri care ma cheama si intr-un final nu poti sacrifica totul...
Profesional si uman sunt cred un om mai bun, este imposibil sa devii altfel la contactul cu o civilizatie care fiind la ani lumina de noi pare extraterestra. Este imposibil sa nu evoluezi ca om in fata unor locuri atat de frumoase si alaturi de oameni minunati. Desigur ca nimic nu este perfect iar daca ma gandesc la greutatile peste care am trecut imi dau seama ca ar trebui sa fiu bucuros pentru perioada petrecuta aici. Am cunoscut oameni placuti atat belgieni cat si romani care mi-au umplut in multe momente sufletul de bucurie.
Astazi am luat masa pregatita de colegii mei in bucataria din casa si a fost un moment atat de placut:
Sunt mandru ca am reusit sa traiesc aceasta experienta fantastica care se numeste Belgia, am cunoscut-o de aproape, am atins-o si am strans-o in brate cu acelasi drag cu care a facut-o si ea.

12 comentarii:

Radu spunea...

Timpul,experienta intr-un fel sau altul ne schimba pe toti.Referitor la ceea ce ai scris m-am edificat si tin sa-ti multumesc f.f.mult.

Cristi spunea...

Salut Radu. Sincer nu te pot localiza deloc intre cunoscutii mei cu toate ca mi se pare ca stii destule despre mine. Nu stiu exact de ce imi multumesti dar...Legat de experienta ne schimba cu siguranta.

Anne spunea...

alboosh invatam din toate aceste experiente, si nu stie..poate vei reveni curand in Belgia, poate chiar si sub alte circumstante! Numai bine!

Cristi spunea...

Buna Anne. Belgia nu o parasesc ci doar calea pe care eram. Continui aici, doar se schimba putin circumstantele, spre bine zic eu.

fina cea simpatica spunea...

Multa bafta Nashu in continuare ! Eu nu am mai apucat sa te citesc ....dar sa stii ca ma bucur ca iti e din ce in ce mai bine !!!

Cristi spunea...

Buna Fina cea simpatica, as putea sa-ti spun Unica :P! Iti multumesc pentru vorbele tale atat de frumoase:). Stiu ca iti pasa si este important pentru mine. Si eu ma gandesc la voi. Te-am pupat!

Anne spunea...

atunci este perfect alboosh, muulta bafta iti doresc :)

Cristi spunea...

Sarumana Anne, sa fim sanatosi asta este tot ce conteaza. Si eu iti doresc in domeniul bancar:).

costi spunea...

da unde ai plecat sefu'? ti-ai schimbat job-ul?

Cristi spunea...

Salut Costi, nu doar am facut un bilant cu ce mi s-a intamplat pana acum. M-am mutat la un apartament si incep pe alta pozitie in companie.

astharte spunea...

Dragul meu, suntem cumva vecini, mai exact, vecini de tara:tu in Belgia, eu, in Olanda, chiar in sud ,la granita cu tara in care stai tu acum.:)
Ca si tine, viata ne-a adus aici pe mine si familia mea, si pot sa spun ca am indragit locul in care traiesc acum, am inceput sa ma simt aici acasa, fara a se intelege ca ma dezic de radacinile mele.
Viata in lumea aceasta noua m-a schimbat si pe mine, aidoma tie, am inceput sa vad cu alti ochi oamenii si frumusetile vietii si nu numai.
Mult noroc si keep in touch!

Cristi spunea...

Servus Astharte, bine ai venit in primul rand. In aceasta parte a lumii care pare mult mai departe decat diferenta geografica fata de Romania, gasesti niste lucruri cu care nu am fost obisnuiti acasa. Cuvinte ca om sau civilizatie sau zambet au alt inteles, unul real. Tinem legatura cum spui. Ti-am furat si eu o privire pe blog :)